Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje

Blog

Voornemens voor het nieuwe jaar

Aan het einde van het jaar is het tijd om terug te kijken en nieuwe doelen te stellen voor het nieuwe jaar. In meeste gevallen zijn de nieuwe doelstellingen te ambitieus en komen ze nooit tot uiting. Heb jij al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Bekijk die van ons!

Velen van ons zullen 2018 beginnen met goede voornemens. We zullen voornemen om onze slechte gewoontes te laten gaan en te verbeteren. Dit alles om 2018 beter te maken dan 2017. Bij GoCustomized hebben wij de volgende voornemens:

1. Maak realistische doelen

Ons eerste doel van het nieuw jaar is: Realistische doelen stellen. Het enige wat wij willen is een stap vooruit zetten en het verbeteren van sommige dingen. Het is belangrijk om maatregelen te treffen voor je doelen. Dit alles om het niet te zien als iets onmogelijks, maar dat het mogelijk is wanneer je het blijft aanpassen tot je tevreden bent.

2. Accepteer kritiek om te verbeteren

De mens accepteer kritiek niet altijd even goed en we ervaren het vaak als een aanval. Het hangt natuurlijk af van wat voor een kritiek het is, maar denk vooral aan kritiek met betrekking tot verbetering. Positieve kritiek ervaren wij als iets goeds in dit leven (dit is altijd meer welkom dan negatieve kritiek). Nog al niet te min moeten wij negatieve kritiek ook altijd meenemen in ons doel voor 2018.

A woman holding a tape standing in front of three men in white with tape covered mouths and balloons behind them

3. Beoordeel wat je hebt

Wist je dat geluk in kleine dingen zit? Natuurlijk vind je het ook in grote dingen, bijvoorbeeld in een prachtige boot. Maar het wachten op een nieuwe Ferrari of iPhone kan net zo gelukkig maken als een mooie boot. Je kan op het moment van wachten gelukkig zijn met de mensen die van je houden. Denk aan gezamenlijk een goed glas wijn te drinken of een gezamenlijke lach.

4. Vaarwel slechte mensen

Denk je dat je dit jaar niet gelukkig gaat worden van bepaalde mensen in je buurt? Identificeer de mensen die jij niet leuk vind, die je energie kost of die jaloers op je zijn. Zeg vaarwel tegen deze mensen! Hoe minder slechte mensen om je heen, hoe meer jij jezelf kan verbeteren als persoon.

5. Neem een pauze

Als jij het kan veroorloven om een vakantie te boeken naar de Caribbean, dan zullen wij je niet tegenhouden! Maar waar we op doelen is niet een vakantie, maar een pauze. Neem elke dag een korte pauze van minimaal 5 minuten. Laat je problemen los en focus op je ademhaling. Het duurt niet lang en het kan er voor zorgen dat je relaxed bent voor de rest van de dag.

En hoe gaat het bij jou met de goede voornemens? Laat het hieronder weten in de comments!

Geef een reactie