Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje

Blog

Google home VS Amazon Echo

Tegenwoordig wordt technologie alsmaar verbeterd om het leven voor ons zo makkelijk mogelijk te maken. Nieuwe en innovatieve producten, waar wij nog nooit eerder aan hadden gedacht, zijn opeens verkrijgbaar. Product research & development is belangrijk in elke grote organisatie zoals Microsoft, Apple, Amazon en Google. Wat is Google Home en waarom is het van belang?

Ten eerste, Google Home is niet echt iets nieuws. In juni 2015, bracht Amazon een draadloos, spraakgestuurde speaker uit, de Amazon Echo, die muziek kan afspelen als deze aan je telefoon gekoppeld is. Het idee was, dat je het met je stem kon activeren en besturen en het luisteren van muziek nu makkelijker toegankelijk was voor iedereen. Nu heeft Google hun versie uitgebracht!

 

The Google Home vs. Amazon Echo

Wat is het nu van deze speakers, zul je je misschien afvragen? Natuurlijk is hun grootste functie het draadloos afspelen van muziek door het gebruik van je stem. Beide Google Home en Amazon Echo kunnen aanpassingen maken aan jouw agenda, specifieke lijstjes maken en jouw helpen met kleine taken, dit alles door middel van spraakbesturing.

 

Google Home Amazon Echo 1 Afbeelding van Google

Deze speakers hebben een specifieke AI dat jouw leven zo makkelijk mogelijk maakt. Je kunt gemakkelijk een gesprek met hen aangaan en ze alles vragen wat je maar wilt. Op dit gebied is Google Home beter omdat dit meer in het vakgebied van Google ligt. Amazon staat bekend als een webwinkel, waar Google bekend staat als een zoekmachine. Google heeft zijn ontwikkelde stemherkenningstechnologie gebruikt om gebruikers allerlei soorten vragen te kunnen stellen zoals wat het weer zal zijn die dag, of er files staan en of een vlucht vertraging heeft of niet.

 

Maar de Amazon Echo is ook groeiende. Amazon heeft zijn API, ook bekend als Alexa, voor developers, zodat zij de capaciteiten van Amazon Echo kunnen verbeteren. Google heeft nog niet zijn Home’s developers kit uitgebracht, alleen zij kunnen dus de technologie verbeteren.

 

Google Home Amazon Echo 2 Afbeelding van Amazon

 

In de toekomst zullen we misschien een beter idee hebben hoe deze all-in-one speakers werken. Als ze populair genoeg worden, zullen we snel genoeg grotere bedrijven ook hun versie zien ontwikkelen zoals Microsoft en Apple.

Wat vind jij ervan? Zullen deze speakers in de toekomst een belangrijke rol spelen? Laat het ons weten in een reactie.

Geef een reactie