GEEF EEN CADEAU: Gratis wenskaart bij alle bestellingen + Gratis Deluxe Box bij je bestelling boven €20

Blog

Wat is de batterij levensduur van een android telefoon?

Iedereen kent het wel: je hebt een belangrijke afspraak 's avonds of een zakelijke bijeenkomst en je zit vast in het verkeer. Je wil snel contact opnemen om de persoon waarmee je een afspraak hebt om hem te laten weten dat je een paar minuten later bent. Op het moment dat je wilt bellen valt je telefoon uit. Daar sta je dan, je weet niet hoe je de persoon nu kunt bereiken. Tegenwoordig vertrouwen we op onze telefoons. Vraag je jezelf wel eens af welke telefoon de beste batterij heeft? Lees dan snel verder!

Two people in elegant shirts brainstorming over a sheet of paper near two laptops

Hoe weet je wat de levensduur is van je batterij?

Een schatting voor de levensduur van de batterij is de milliampère-uren. Om in te schatten hoe lang de batterij van je telefoon mee gaat, heb je deze informatie en de gemiddelde levensduur in uren nodig. Hoe hoger de capaciteit van de milliampère-uren, hoe langer de levensduur van de batterij. Hoe vaak je de telefoon gebruikt speelt echter net zo'n grote rol. Telefoons zoals de Huawei Mate 9 kunnen tot 3900 milliampère-uren opslaan, het dubbele van Iphone-modellen.

Image result for android phone Bron: androidauthority

Samsung telefoons vergelijken 

Een nieuwer model betekent niet meteen dat de levensduur van de batterij langer is. In de vergelijkingstest hebben de nieuwere modellen, zoals de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 plus, het slechter gedaan vergeleken met de oudere modellen. Een voorbeeld hiervan: de Samsung Galaxy A5 heeft de beste accuduur van de modellen. Een analyse van de Samsung Galaxy S8 is hier te vinden.

Hoe kan ik mijn batterij levensduur verlengen?

Er zijn veel handleidingen en apps die de levensduur van de batterij zouden moeten verlengen. Maar er is geen grote softwaretruc die de levensduur van de batterij verlengt. Telefoons bieden je al de langst mogelijke levensduur van een batterij aan. Een van de belangrijkste tips voor energiebesparing is je scherm van je telefoon op z'n minst helderst te zetten. Een andere energiebesparende tip is de energiebesparende modus. Dit is een van de belangrijkste instellingen van de telefoon en combineert vele energiebesparende instellingen met slechts één klik.

Een andere tip is: "Laad de batterij nooit op tot 100%". Een regelmatig hoog oplaadniveau maakt een lange levensduur van de batterij moeilijk. Het beste is om de telefoon tot  85% op te laden. De juiste buitentemperatuur speelt ook een grote rol in de levensduur van de batterij. Een te hoge of te lage buitentemperatuur helpt niet mee om de batterij langer mee te laten gaan. De beste temperatuur voor je telefoon is tussen de 10 en 35 graden.

Maar dit zijn allemaal kortetermijnoplossingen en helpen niet op de lange termijn.

Bovendien raden wij bij GoCustomized je een powerbank aan. Bezoek onze website en ontwerp je eigen powerbank, zo ben je altijd bereikbaar met je zelf ontworpen powerbank.

Geef een reactie