MOEDERDAG SALE: Gratis wenskaart bij alle bestellingen + Gratis Deluxe Box bij je bestelling boven €20

Blog

Top 5 chat apps voor smartphones

Welke chat apps zou je moeten downloaden?

Hoe belangrijk zijn deze chat apps nou eigenlijk? We gebruiken het vanaf het moment dat wij wakker worden en vallen er zelfs mee in slaap. Waarschijnlijk zijn ze het belangrijkste om ons te kunnen voorzien in het communiceren met andere. Het probleem van deze chat apps is dat er tegenwoordig zo veel zijn. Je wordt haast overspoeld met de laatste applicaties, terwijl ze verdomd veel lijken op de apps die al bestaan. Welke chat apps zijn dan eigenlijk het beste? Wij hebben een lijstje gemaakt met onze populaire chat apps!

Chat AppsWhatsApp

Tegenwoordig gebruikt iedereen WhatsApp. WhatsApp is een cross platform wat beschikbaar is voor iOS, Android en Windows Phone. Facebook is daarnaast de eigenaar van WhatsApp sinds februari 2014.  Het is waarschijnlijk met verre weg de meeste populaire chat app met 1 miljard gebruikers vanaf februari 2016. Het mag daarnaast geen verrassing worden genoemd dat WhatsApp populair is. Het is namelijk tevens een van de oudere apps op het top 5 lijstje van chat apps. De app heeft voortgebouwd op het succes dat zij hadden door steeds meer nieuwe functies toe te voegen zoals voice chat, video berichten, het delen van foto's en het blijven verbeteren van de software. In het begin van dit jaar introduceerde zij een web WhatsApp versie, die te gebruiken is met een Google Chrome extensie.

google-play-badge download-on-app-store-badge

 

Chat AppsViber

Viber is tevens een cross platform dat gelanceerd werd in December 2010. De app staat bekend om zijn VoIP (Voice over IP) mogelijkheden. Het wordt echter ook beschouwd als een chat app. Viber past echter meer in het straatje van Skype, wat bekend staat om zijn video en voice streaming software. Viber was in feite zelfs een concurrent van Skype. In augustus 2015, had Viber 500 miljoen actieve gebruikers en de verwachting is dat zij nog steeds zullen groeien. Een voordeel van Viber ten op zichte van Whatsapp is dat zij een zeer geavanceerde desktop versie hebben. Dit was toen de tijd ooit bedoeld om de strijd te kunnen aan gaan met Skype.

google-play-badge download-on-app-store-badge

 

Chat Apps

Telegram

Telegram is het groentje in deze lijst, ze bestaan namelijk nog maar twee jaar. Het is opgericht in augustus 2013 en focust zich op rondom toegankelijke communicatie. Er zijn apps beschikbaar voor iOS, Android, Windows Phone en zelfs op Windows en OSX. Telegram staat bekend om een speciale encryptie dat mensen er van verzekerd geen pottenkijkers tijdens hun gesprekken. Dat was overigens een goede reden voor WhatsApp gebruikers om over te stappen naar de Telegram app. Sinds Facebook Whatsapp heeft overgenomen zijn veel gebruikers bezorgd over de privacy van hun gesprekken. Zij zagen in Telegram de oplossing.

google-play-badge download-on-app-store-badge

 

Chat AppsFacebook Messenger

Facebook Messenger is Facebook's originele en eerste chat platform. Nadat Facebook zeer snel uitgroeide tot een social media gigant implementeerde zij ook een live chat functie. Ondertussen is deze functie een van de populairste functies van Facebook. Daarom heeft Facebook in 2011 ook een mobiele app gelanceerd van Facebook messenger. En ook al is Facebook messenger niet direct geïntegreerd in je mobiel, deze app werkt net zo snel als bijvoorbeeld WhatsApp. Het is tevens mogelijk om creatief te zijn met smileys en stickers. Sinds kort kun je ook video chatten. Al deze mogelijkheden maken Facebook messenger een goede keuze.

google-play-badge download-on-app-store-badge

 

messaging apps wechatWeChat

WeChat is een tekst en voice chat app en komt oorspronkelijk uit China. De app bestaat sinds 2011 en is een cross platform. Het beschikt overigens over een van de meeste actieve gebruikers per maand. De chat, die vooral in China populair is, heeft 70 miljoen van de 650 miljoen actieve gebruikers buiten China. WeChat bied de standaard functies als tekst, video en voice chat en daarnaast kunnen gebruikers media bestanden delen. Echter, zij zijn uniek door het aanbieden van het spelen van simpele spelletjes in de app. Je kunt dus met je vrienden in en chat een spelletje spelen.

google-play-badge download-on-app-store-badge

Dat maakt de top 5 lijst compleet. Welke app gebruik jij en vind jij deze dan ook direct de beste app? Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie