MOEDERDAG SALE: Gratis wenskaart bij alle bestellingen + Gratis Deluxe Box bij je bestelling boven €20

Blog

iOS 10: wat moet je er over weten?

Ieder jaar brengt Apple een nieuwe smartphone uit. Bij deze smartphone hoort natuurlijk ook een update van iOS. Wij bij GoCustomized vinden het altijd interessant om te weten wat Apple’s nieuwe release zal zijn, zodat wij alvast de persoonlijke telefoonhoesjes in huis hebben voor de nieuwe telefoon!

 

iOS 10 Logo Afbeelding van the Verge

 

Wat is er nieuw in iOS 10?

Dit jaar bereikt het bedrijf een nieuwe mijlpaal met iOS 10, wat aangekondigd werd op de jaarlijkse WWDC conference. Deze update lijkt helemaal niet op de update van de iOS 7, wat zorgde voor veel veranderingen. Maar deze update leidt ertoe dat jouw iPhone een aantal kleine, maar handige features krijgt.  Blijf lezen en kom erachter wat je van de nieuwe release kunt verwachten!

Een van de grootste nieuwe features, waarop Apple de nadruk legde in hun presentatie, was het nieuwe design of het vergrendelingsscherm, notificaties en verschillende apps.

 

iOS 10 vergrendelingsscherm Afbeelding van the Verge

 

Het nieuwe vergrendelingsscherm ziet er anders uit en zal in één oogopslag meer informatie laten zien. Daarnaast kun je het beeldscherm naar rechts swipen, waardoor je toegang krijgt naar verschillende widgets. Je kunt zelf bepalen welke widgets je op dit scherm wilt weergeven, zoals het weer, de score van een voetbal wedstrijd en nog veel meer.

Bovendien, gebruikers kunnen op apps drukken in het vergrendelingsscherm en daardoor sneller reageren op een bericht of uitnodiging. Je hoeft hiervoor dus niet meer de hele app te openen, wat veel tijd bespaard.

Ook hebben verschillende built-in apps een make-over gehad. Onder deze apps vallen Foto’s, Kaarten (Maps) en Music. Apple heeft de uitstraling van deze apps veranderd, maar heeft de Apple ‘feeling’ en kwaliteit behouden.

Verder ondergaat Apple Messages, ook wel bekend als iMessage, een grote verandering. De emojis zijn 3 keer groter als normaal en als de gebruiker een ‘emojifiable’ woord typt, zoals “maan” of “geit”, dan komt er in beeld een pop-up met deze emoticon. Als je vervolgens op deze emoticon klikt, dan wordt het woord vervangen door deze emoticon! We hoeven dus nooit meer met woorden te communiceren op de iMessage. ;-)

 

iOS 10 Siri Afbeelding van the Verge

 

Aan de developers kant, geeft Apple toegang tot de Siri code, zodat bedrijven creatief kunnen zijn met hun apps binnen iOS. Bedrijven zoals WhatsApp zouden het mogelijk kunnen maken dat gebruiker alleen nog maar hoeven te zeggen: “Siri, stuur een bericht naar Bill Gates op WhatsApp en vertel hem dat ik maar 20 minuten te laat zal komen”. En dat is het. Het is niet meer nodig om handmatig de app te openen, je kunt dit gewoon aan je assistente overlaten.

 

Heb jij nog meer informatie over de nieuwe iOS 10 update? Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie