Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje

Blog

Review: HTC 10

Wat brengt de HTC 10?

De HTC 10 is na de Samsung Galaxy S7, S7 Edge, LG G5 en de iPhone SE een van de vele smartphones die werd gelanceerd dit jaar. Al hoewel de Samsung Galaxy S7 wordt beschouwd als de te kloppen Android smartphone maakt de HTC 10 indruk op vele criticasters. Dat HTC deze positieve geluiden nodig had mocht duidelijk zijn. De HTC one M9, de voorganger van de HTC 10, was namelijk een grote teleurstelling voor het Taiwanese bedrijf.

Waar HTC dan nu ook zoveel indruk mee maakt zullen we jou vertellen in deze blogpost!

htc 10 back bron: WILL SHANKLIN/GIZMAG

Wat heeft de HTC 10 te bieden?

laten we beginnen met de specificaties van deze smartphone:

  • Display: 5.1in AMOLED QHD (ppi 577)
  • Storage: 32G or 64GB + microSD (up to 2TB)
  • CPU and RAM: Snapdragon 820 + 4GB of RAM
  • Front Camera: 5MP
  • Rear Camera: 12MP, 1.55um pixel size, a very wide f/1.8 aperture, optical image stabilisation, and “2x wider range and ultra fast” laser autofocus.
  • Battery: 3000mAh

Wanneer we de specificaties is er niet heel veel reden tot juichen. Deze specificaties zijn over het algemeen bekend en verder niet innovatief. Echter, dat HTC met de HTC 10 terugkeert naar de basis doet de criticasters deugd. HTC richt zich namelijk op datgene waar zij goed in zijn en wil dat waarborgen en verbeteren.

Behuizing

HTC 10 Bron: Phandroid

De telefoon heeft een aluminium behuizing. Normaal gesproken voelt een telefoon dan glad aan en glijdt deze makkelijk uit je handen. De HTC 10 beschikt echter over subtiel afgewerkte randen waardoor de telefoon fijn in de hand ligt. Met een telefoonhoesje zorg jij er voor dat je telefoon er gloednieuw uit blijft zien.

Er was veel te doen om de speakers van HTC, maar met de nieuwste telefoon van HTC is dit probleem opgelost. De speakers zijn nu verplaatst naar de onderkant van de telefoon. Ter vervanging beschikt de HTC 10 nu over een home knop/vingerafdruk herkenning.

Camera

HTC 10 Bron: pocketnow

Vele bedrijven lijken zich te focussen op een camera van hoogstaande kwaliteit. Mede omdat Instagram en Snapchat groeiende zijn lijken bedrijven dit zeer belangrijk te vinden. De HTC 10 lijkt niet over een geavanceerde camera te beschikken, maar toch gaat dit om een 12 megapixel camera. Volgens Gizmag maakt de camera van HTC betere foto's bij gedimd licht dan een Galaxy S7. Dat is opvallend te noemen omdat de Galaxy S7 alom wordt geprezen door velen criticasters.

HTC vs Samsung bron: Gizmag

Audio

Zoals eerder genoemd zijn de speakers verplaatst naar de onderkant van de telefoon. De speakers bevinden zich dus niet meer aan de voorkant van de telefoon en die ontwikkeling wordt positief ontvangen. De speakers zijn nu kleiner dan voorheen en vallen daardoor minder op. Dit gaat echter niet ten kosten van de audio kwaliteit. Ondanks dat de speakers plaats hebben gemaakt voor de vingerafdruk herkenning heeft HTC het geluid weten te behouden.

Met een koptelefoon is het geluid misschien nog wel beter, met een diep geluid en een intense bass geniet je van jouw favoriete muziek. Voor een leek op dit gebied is het verschil in geluid nauwelijks op te merken, maar ook zij kunnen een verschil horen!

Wat is er nog meer veranderd?

De HTC 10's 3000 mAh batterij is niet zeer bijzonder, maar het zal je wel de dag door slepen. De batterij is iets sneller leeg dan die van de Samsung S7, maar verslaat de iPhone 6 in ieder geval op dit gebied. Daarnaast kan de HTC 10 worden voorzien van extra externe geheugen tot en met 2 TB. Dat is mogelijk door de Android extra geheugen technologie.

De HTC 10 heeft de markt niet op zijn kop gezet door innovatieve veranderingen en toch is het een van de smartphones die de meeste indruk maakt. Dat komt omdat HTC zich niet wil bewijzen met innovatieve snufjes en grote veranderingen. Zij willen zich focussen op waar ze goed in zijn en dat ook nog eens verbeteren. Dat betekent dat de HTC 10 een functionele en betrouwbare smartphone is; niets meer en niets minder. Velen mensen hadden HTC afgeschreven omdat zij niet meer de telefoons zouden maken waar zij ooit zoveel indruk mee maakte. Echter, met het nieuwste paradepaardje van HTC ligt er wellicht een comeback in het verschiet voor het Taiwanese bedrijf. De vraag is of zij zich dan zullen blijven focussen op simplistische en functionele smartphones zoals de HTC 10.

Wat vind jij van de HTC 10? Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie