Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje

Blog

Review: Samsung Galaxy A5 (2016)

Deze nieuwe versie van de Samsung Galaxy A5, is niet alleen een doorontwikkelde versie van het vorige model: de telefoon heeft een premium behuizing, praktische eigenschappen, een lange batterijduur en een betaalbare prijs. Hierdoor zal de deze telefoon veel mensen aanspreken. Het losse toestel is te koop vanaf ongeveer €327,00.

 

Samsung Galaxy A5 (2016) Afbeelding van Phonearena

Design & Beeldscherm

De Samsung Galaxy A5 2016 heeft veel weg van de Galaxy S6, maar toch zijn er veel verschillen te vinden. De Galaxy A5 ziet er strakker uit dan de S6, omdat de hoeken van de A5 minder rond zijn, ook is het frame minder ´bol´.

Het beeldscherm van de A5 is gemaakt van Gorilla Glass, wat er voor zorgt dat het beeldscherm niet snel breekt. De nieuwe versie is wel wat dikker dan de voorganger, dit komt door de grotere accu. Daardoor weegt de telefoon wat zwaarder, 155 gram, maar voelt ook sterker aan.

De telefoon heeft een 5.2 inch scherm met een 1080p full HD resolutie. Hiermee is het beeld een stuk scherper dan de vorige versie.

 

Specificaties & Software

De Galaxy A5 (2016) wordt aangedreven voor de octacore Exynos 7580 processor, wat het mogelijk maakt om games soepel te spelen.  Als er meerder zware processen tegelijk lopen, dan merk je helaas wel dat de processor er moeite mee heeft.

De TouchWize interface is een stuk overzichtelijker dan de eerdere versies. Er worden geen onduidelijke symbolen meer gebruikt maar korte stukjes tekst, zodat je meteen weet waar welk icoontje voor dient. Het startscherm bevat echter wel icoontjes. Daarnaast heeft de telefoon ook een Theme Store, waarmee jij je eigen thema kunt kiezen.  Jammer genoeg draait de telefoon niet op het nieuwst besturingssysteem, maar op de Android 5.1.1 Lollipop. Hier zal wel een update voor komen, maar pas later dit jaar.

Samsung Galaxy A5 (2016) 1 Afbeelding van cnet.com

Camera

De camera van de nieuwe Samsung Galaxy A5 leek veel belovend: een 13 megapixel camera lens met f/1.9 diafragma en daarnaast nog optische beeldstabilisatie. Echter valt dit alles een beetje tegen. De camera maakt prima foto’s en dankzij de beeldstabilisatie is de HDR ook prima bruikbaar. Helaas werkt de beeldstabilisatie niet optimaal en moet je nog steeds erg lang je telefoon stil houden. Daarnaast is de maximale resolutie in HDR modus beperkt tot 8 megapixel.

Accuduur & Features

Door de batterij capaciteit van 2900 mAh kan de telefoon erg lang mee zonder aan de lader te worden gelegd. Bij licht gebruik is het iedere nacht opladen niet meer nodig. Als je je telefoon vaak gebruikt, is deze ook pas aan het eind van de dag leeg. Als dit gebeurt, dan kun je deze binnen anderhalf uur volledig opladen. Zoals eerder genoemd is de telefoon wel wat dikker, door deze langere accuduur.

De telefoon heeft daarnaast een opslagruimte van 16 GB, die uit te breiden is tot 128 GB. Ook is er een radio functie beschikbaar. Helaas is zit er geen notificatie LEDje in de telefoon, die jouw attendeert op nieuwe berichten.

 

Heb jij deze nieuwe telefoon al gekocht en wil je jouw telefoon graag goed beschermen? Neem dan een kijkje bij ons hoesjes voor de Samsung Galaxy A5 (2016)!

 

Geef een reactie