Gratis cadeauverpakking en persoonlijk kaartje bij jouw hoesje

Blog

Apple of Samsung? Wie kies jij?

Er zijn vragen waarop wij gewone mensen geen antwoorden op hebben. Hebben we contact met buitenaardse wezens gehad? En wat was er eerst de kip of het ei? Is er leven na de dood? Maar er is één vraag die ons allemaal bezig houdt... Een veel belangrijkere vraag... Wat is beter Samsung of Apple? Vandaag zullen we ons richten op deze laatste vraag: Welk merk beter is? Aan het eind van dit artikel weten we waarschijnlijk nog geen antwoord op deze moeilijke vraag maar het zet ons wel aan het denken!

Apple of Samsung Afbeelding van Androidiani.com

Modellen Samsung en Apple 

De meeste modellen komen uit voor zowel de iPhone en rivaal Samsung. Dat maakt het moeilijk om niet in de war raken. In feite, is er nu voor de iPhone ook een Plus versies! Zelfs Samsung was niet kijken naar de lancering van veel (te veel naar mijn mening) cell modellen. De meest succesvolle modellen volgens deskundigen zijn: Samsung Galaxy S7 en de iPhone 7. De discussie van vandaag zal dus gaan over deze twee giganten.

Apple vs Samsung Foto van: Youtube.com

Scherm Samsung en Apple 

De beste weergave is ongetwijfeld dat van de Galaxy S7, met een scherm van 10,5-inch Quad HD-resolutie. Terwijl de Apple iPhone 7 een kleinere 4,70-inch scherm met HD-resolutie heeft. Echter is het scherm van de iPhone 7 meer dan genoeg, omdat we weten dat de QuadHD scherm op telefoons alleen dienen om het batterijverbruik te verhogen.

 

Afmetingen en gewicht Samsung en Apple 

In termen van grootte, des te beter is de Galaxy S7. Het hebben van: 142,4 x 69,6 x 7,9 mm, terwijl de kleinere iPhone 7: 138,3 x 67,1 x 7,1 mm heeft.  Wat betreft het gewicht,  is de Galaxy S7 zwaarder met 152g en lichter is de iPhone 7 met 138g.

Foto van: Apple.it Foto van: Apple.it

Hardware Samsung en Apple

Voor wie houdt van nummers en macht, hier zijn de technische specificaties: Galaxy S7 heeft een chipset van Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 64-bit CPU + dual-core 2.15GHz en 1,6 GHz dual-core processor met Adreno GPU 530. In plaats daarvan heeft Apple iPhone 7 een Fusion A10 chipset die een quad-core processor bevat geklokt op 2,4 GHz. Aan de hand van deze gegevens zijn velen van mening dat de iPhone betere prestaties verricht en sneller is.

Systeem

Dit is zeker het aspect dat het belangrijkste is in mijn ogen. De iPhone beschikt over de nieuwe iOS 7 besturingssysteem 10, maar de Samsung Galaxy S7 is bijgewerkt naar Android 7 Nougat. Persoonlijk, heb ik alle twee de apparaten gebruikt. Mijn voorkeur gaat dan ook naar het iPhone-besturingssysteem. Dit komt omdat het apparaat meer intuïtief, elegant en netjes is. Voor degenen die graag "een klein computertje" willen gebruiken en in staat zijn om de wortel van het systeem te begrijpen, adviseer ik een Android-systeem.

Foto van: Samsung.com Foto van: Samsung.com

Tot slot, wanneer de Galaxy S7 een beetje goedkoper is en misschien de balans in hun voordeel kunnen verplaatsen. Velen zeggen namelijk dat Apple veel duurder is, alleen maar omdat het een bekend merk is. Maar zoals in alle dingen die ik zou willen kopen om deze uit te proberen ga ik eerst kijken wat alle plus en min punten zijn voordat 700/800 euro uitgeef. De keuze of nou een Samsung of een iPhone een betere keuze is, is nog niet gemaakt. Maar een ding is zeker met zo een dure telefoon! Want welke telefoon je ook hebt? Jouw telefoon heeft altijd bescherming nodig en waar kan je dat nou halen?  Uiteraard, GoCustomized!

Geef een reactie